| 
 
| 
 
 
 | 
 
Mürdüm Eriği Tatlısı | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107970 
Gönderme Tarihi: 29.May.2015 
3,024 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kilo olgun mürdüm eriği
 
1 bardak şeker
 
1 kaşık nişasta
 
1 tane rendelenmiş armut
 
1 kaşık margarin
 
1 bardak ince dövülmüş fındık
 
Yarım limon suyu
 
 
Erikleri yıkayın, çekirdeklerini çıkarın, dilimleyin ve armutlarla birlikte tencerede çok az su ile yumuşayana kadar haşlayın. Erikler yumuşadıktan sonra ezerek süzgeçten geçirin ve tekrar tencereye alın. Üzerine şeker ilave edip nişastayı suda çözdürüp içine katın sana margarin ilave edip orta ateşte kaynatın. tatlımız koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ve fındıkları ilave edin ve 5 dakika daha kaynatın. Marmelat kıvamına gelince ocaktan alın ve sıcakken cam kaselere boşaltın. Serin yerde bekletip servis edin
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Mürdüm Eriği Tatlısı Tarifleri Çilek Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |