|
|
MÜRDÜM ERİĞİ JÖLESİ |
|
elmasiye
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2007
Mesajlar: 25 Şehir: Karatay/Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc22334
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2008
2,462 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. mürdüm eriği
3-4 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı limon suyu
Erikleri yıkayıp dörde bölünüz. Çekirdeklerini atınız. 3 su bardağı su ilavesi ile yumuşayıncaya kadar pişirip mikserden geçiriniz. Oluşan meyve suyunu iki kat tülbentten geçiriniz. Şeker ve limon suyu ilâve edip koyulaşıncaya kadar kaynatınız. Kuru ve ılık kavanozlara hava almıyacak şekilde doldurunuz. Soğuyunca kapağını sıkıca kapatıp, serin bir yerde bekletiniz.
|
|
MÜRDÜM ERİĞİ JÖLESİ Tarifleri Aşure Tarifleri
|
|