|
Muhammara |
|
democracy
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.04.2006
Mesajlar: 78 Şehir: Ağrı |
Kısa URL: https://ml.md/lc2714
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2006
3,021 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı çekilmiş ceviz
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 dilim ekmek içi
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Biber salçası tuzlu olacağından isteğe bağlı tuz
Ekmek içini ıslatıp sıkıp ufalayın. Diğer tüm malzemeyi ekleyip iyice karıştırın.
ML® Muhammara için tıklayın
|
Muammara |
|
panjur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.05.2006
Mesajlar: 60 Şehir: Borçka |
Kısa URL: https://ml.md/lc3835
Gönderme Tarihi: 17.May.2006
3,854 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Su Bardagi Çekilmis Ceviz Içi
1 Dilim Bayat Ekmek Içi
1/2 Demet Maydanoz
2 Dis Sarimsak
2 Dal Taze Sogan
2 Çorba Kasigi Tahin
1 Kahve Fincani Zeytinyagi
1/2 Limon suyu
Karabiber
Kirmizi Tozbiber
Tuz
1 Taze soğan ve maydanozu ince ince kiyin.
Sarimsagi ezin. Ceviz içi, islatilmis bayat ekmek, maydanoz, taze soğan ve sarimsagi karistirin.
Zeytinyagi, tahin, limon su u, tuz, karabiber ve kirmizi toz biber ilave edip çatalla iyice ezin. Salata olarak servis yapin.
ML® Üçgen Kanepe için tıklayın
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 20.04.2017
|
Muhammara |
|
ERTOSUN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2006
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc6705
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2006
2,547 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr. ceviz ici (1 su bardagi dolusu)
2 dilim bayat ekmek içi
1 adet limon
1 fincan zeytinyağı
2 dis sarımsak
Kimyon, kirmizibiber
Maydanoz, yesil biber
Arzu ederseniz 1 kasik salça
Cevizleri havanda dövüp, bir kâseyekoyunuz.
Ekmegi islatip, suyunu sikip, cevize ilâve ediniz.
Sarimsagi dövüp, onu da ve diger malzemeleri de katip, hepsini iyice karistiriniz.
Kayik salata tabagina koyup, servis yapiniz.
Not: Hazirlanip bir kavanoza konup, buzdolabinda olursaniz, uzun süre kalir. Gerekli oldukça oradan alip kanepelere koyarak da ikram edebilirsiniz.
ML® Sabah Kanepesi için tıklayın
|
Muhammara |
|
Karakol
Editor
Kayıt: 10.11.2005
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc6974
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2006
2,711 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 dolmalık kırmızı biber
1 diş sarımsak
1 küçük kuru soğan
2 yemek kaşığı biber salçası
1 fincan ögütülmüş kızarmış ekmek
1 fincan ceviz içi
3 yemek kaşığı limon suyu
2 çay kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı nohut
1-2 çay kaşığı kimyon
Tuz
Zeytinyağı
Biberleri közleyin, bir kağıt torbaya koyup 10 dakika bekletin, çıkartıp zarını soyun, sapını ve içindeki tohumlarını atın, elinizle çatalla veya mutfak robotunda ezerek püre haline getirin. Sarmısak ve soğanın kabuklarını ayıklayın, ince ince çentin. Bir kapta ezilmiş biberi, sarmısağı, soğanı, biber salçasını, öğütülmüş kızarmış ekmeği ve cevizi iyice karıştırın. Limon suyu ve nar ekşisini ilave edin, tekrar karıştırın. Yoğurt, kimyon ve tuzu katarak tadını ayarlayın. En sonunda karıştırmaya devam ederek zeytinyağını yavaşça ilave edin. Bir gün önceden hazırlarsanız daha keskin bir lezzet ve koku elde edebilirsiniz. Kızarmış ekmek yerine sıcak suda bekletilmiş bulgur da kullanabilirsiniz.
ML® Mısırlı Kanepe için tıklayın
|
Muhammara |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc7487
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2006
2,526 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çorba kaşığı biber salçası
1 su bardağı ceviz içi
Yarım limon
2 diş sarımsak
Yarım çorba kaşığı zeytinyağı
Bir kapta dövülmüş ceviz içini ve limon suyunu karıştıralım. Biber salçasını ilave ederek bir iki defa daha çevirelim. Dövülmüş sarımsağı ve zeytinyağını katalım. Hazırladığımız malzemenin tamamını mikserden geçirerek soğuk olarak servise sunalım.
|
Muhammara |
|
kolay lokma
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.03.2013
Mesajlar: 48 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc88078
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2013
2,492 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
5 etimek
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
5 diş sarımsak
2 çorba kaşığı biber salçası
Kimyon, pul biber
1 çay bardağı ceviz
Öncelikle etimekleri robot yardımıyla çekip toz haline getirin. Üzerine su ve yağ ekleyip karıştırın. Ezilmiş sarımsak, salça ve baharatı da içine ilave edip harmanlayın. Son olarak da kıyılmış cevizi ekleyip karıştırın. Cevizsiz yapanlar da var, ama cevizsiz bir muhammara düşünemem ben doğrusu. Farklı bir tat elde etmek isterseniz, servis tabağına aktardığınızda üzerine nar ekşisi gezdirin.
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 31.08.2018
|
Muhammara |
|
develi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.11.2014
Mesajlar: 35 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc103098
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2014
1,854 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 dilim tuzsuz peksimet
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı top kırmızıbiber
1 su bardağı kıyılmış ceviz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay bardağı su
2 adet salatalık
50 gram taze kaşar ince dilim
Öncelikle peksimetleri suda ezin. Üzerine diğer malzemeleri koyup iyice karıştırıp macun kıvamına getirin. Salatalıkları dilimleyip servis tabağına alın ve aynı büyüklükte peynirleri kesip üzerine muhammarayı koyup ikram edin.
|
Muhammara |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc110664
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2015
2,358 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Çorba kaşığı çekilmiş kuru ekmek
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
1 kahve fincanından 1 parmak eksik zeytinyağı
1 yemek kaşığı kekik
Yarım yemek kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım limonun suyu
6 diş sarımsak
Tuz
Dilimlenmiş ekmek
Ufalanmış ekmek karıştırma kabına alınır.
Üzerine domates ve biber salçaları, kekik, nane, kimyon, rendelenmiş sarımsaklar, yoğurt, ceviz tuz ve zeytinyağı ilave dilir.
Bütün malzemeler kaşık yardımıyla karıştırılır.
Yarım limonun suyu ilave edilerek karıştırmaya devam edilir.
Homojen bir karışım elde edildikten sonra servis tabağına alınır.
Dilimlenmiş ekmeklerin üzerine düzgünce sürülerek servise sunulur.
|
Muhammara |
|
fikret ulus
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.09.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc136715
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2018
487 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.ekmekissendikasi.org.tr
2 dilim bayat beyaz ekmek
1 çay bardağı ceviz içi
2 kaşık kırmızı toz biber
2 diş dövülmüş sarımsak
1 adet çok ince kıyılmış ufak kuru soğan
1 çay kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Yarım limonun suyu
Zeytinyağı
Tuz
Cevizler mümkün olduğunca ince ve bıçak ile doğranır. Rendeleme veya dövülme tercih edilmez.
2 dilim ekmek içi az suda yumuşayıncaya kadar ıslanır. İyice sıkılıp ve cevizler ile harmanlanır.
Bundan sonra diğer malzeme muhammaraya katılır. Zeytinyağı miktarı ağız tadına göre ayarlanır. Fazla kaçarsa görünüm iyi olmaz. Muhammaranın acılısı meşhur ve makbuldür. Hazırlanmış karışım, acı kırmızı pul biber veya isot ile istenilen acılılığa getirilebilir.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 07.06.2023
|
Muhammara |
|
gelişim
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.02.2020
Mesajlar: 37 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc148355
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2020
369 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 dilim bayat ekmek içi
1,5 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
5 yemek kaşığı acı biber salçası
5 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı limon suyu
3 yemek kaşığı su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı kişniş
Bayat ekmek içlerini kenar kısımlarını kullanmadan bir kaseye alın.
Küçük parçalar halinde ufalayın.
Ekmek içlerini limon suyu ve su ile ısladıktan sonra hafifçe ovun.
Sarımsaklara tuz ekleyip ezin.
Ovduğunuz ekmek içlerini, cevizi, acı biber salçası, domates salçası, sarımsak, zeytinyağı ve baharatları karıştırın.
Sosunuz macun kıvamına gelince kızarmış ekmek dilimleriyle servis edin.
Dilerseniz bir kavanoza alıp bozdolabında da muhafaza edebilirsiniz.
|
Muhammara |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159462
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2021
348 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 tane kırmızı biber
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 diş sarımsak
4 tane etimek
1 su bardağı ceviz içi
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çay bardağı beyaz peynir veya kaşar loru(istenirse)
Kırmızı pul biber
Toz kırmızıbiber
Biberler közlenir ve ince kıyılıp etimekler, ceviz ve sarımsak ile rondoda çekilir.
Daha sonra rondoya çırpma ucu takılır ve biberler, peynir, salçalar, baharatlar, yağ, limon suyu ve nar ekşisi eklenip hepsi karıştırılır.
Daha sonra tadı kontrol edilip servis tabağına alınır.
|
Muhammara |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc165397
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2022
130 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı domates salçası
1 su bardağı biber salçası
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı sızma zeytinyağı
2 su bardağı ekmek kırıntısı
5-6 diş sarımsak
2'şer çay kaşığı karabiber, kimyon, pul biber
Mutfak robotunun içerisine salçayı, zeytinyağını, ekmek kırıntısını, soyulan sarımsakları, cevizi ve baharatları ekleyin. Ardından robotu çalıştırın ve bütün malzemeler püre haline gelene kadar çekin. Bir servis tabağına aktarın ve üzerine nar ekşisi gezdirip, bütün cevizi üzerine yerleştirin.
|
Muhammara |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168120
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2022
235 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı domates salçası
1 su bardağı biber salçası
1 su bardağı sızma zeytinyağı
2 su bardağı ekmek kırıntısı
1 su bardağı ceviz içi
6 diş sarımsak
2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
2 çay kaşığı pul biber
Mutfak robotuna; salçaları, ekmek kırıntısını, zeytinyağını, cevizi, soyulmuş sarımsakları ve baharatları da ekledikten sonra, robotu çalıştırın.
Tüm malzemeleri püre haline gelene dek çekin.
Bir servis tabağına alın ve üstüne nar ekşisi gezdirip, cevizle süsledikten sonra servis edin. Kalan muhammarayı bir kavanoza kaldırıp, buzdolabında saklayabilirsiniz.
|
Muhammara |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172864
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2023
174 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.turkiyegazetesi.com.tr
6 adet kapya biber
2 dilim bayat ekmek
1 diş sarımsak
1/2 su bardağı ceviz
1/2 çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı tuz
Kapya biberlerin üzerine bıçakla delikler açın. Fırın tepsisinin üzerine yerleştiridiğiniz ızgaranın üzerine dizin. Önceden 200 dereceye ayarlanmış fanlı fırında, 20 dakika közleyin.
Közlenen biberlerin kabuklarını soyun ve rondodan geçirin. Ardından karıştırma kabına aktarın.
Üzerine ufalanmış bayat ekmek, biber salçası, domates salçası, zeytinyağı, nar ekşisi, ceviz, ezilmiş sarımsak ve baharatları ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra servis tabağına aktarın. Üzerine maydanoz yaprakları, ceviz parçaları ve zeytinyağı ilave ederek sunumu tamamlayın.
|
Muhammara |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175170
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2023
93 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.karaca.com
3 avuç ceviz içi
2 diş sarımsak
3 dilim ekmek içi
3 çorba kaşığı biber salçası
3 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kimyon
Yarım limonun suyu
Ceviz büyüklüğünde zencefil
3 dilim ekmek içi ve 2 diş sarımsağı mutfak robotu haznesine atıp çekin. Ardından içine 3 avuç cevizi atıp bas çek yaparak parçalayın. 3 çorba kaşığı domates salçası, 3 çorba kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı kimyon, yarım limon suyunu sıkın iyice karıştırın. Salçanın tuzluluğuna göre tuz ilave edebilirsiniz.
Son olarak ceviz büyüklüğünde taze zencefili rendeleyin, kalan tortularını parmaklarınızla sıkarak suyunun geçtiğine emin olun. Zencefilin çok lifli yerini muhammaraya eklemeyin ama etli kısmını koyun. Muhammara karışımını güzelce karıştırın. Üzerine zeytinyağı ve zahter kekik serperek servis edebilirsiniz.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 06.08.2024
|
Muhammara |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175246
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2023
190 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gram közlenmiş biber
2 – 3 diş sarımsak
75 gram ceviz içi (1 çay bardağı)
100 gram zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı toz kimyon
1 tatlı kaşığı toz tatlı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı galeta unu ya da ekmek içi (40g)
Karıştırma kabına tüm malzemeleri aldıktan sonra iyice karıştırın.
Ardından yeterli kapasiteye sahip bir mutfak robotundan özdeşleşene kadar geçirin.
Üzerine kırılmış ceviz maydanoz ve zeytinyağı ekleyip servis edin.
|
Muhammara |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177278
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2024
93 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet közlenmiş kırmızı biber
1 su bardağı ceviz içi
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
Tuz (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
İlk olarak közlenmiş kırmızı biberleri soyun ve çekirdeklerini çıkarın.
Biberleri bir blender veya mutfak robotunda püre haline getirin.
Ceviz içini ekleyip tekrar karıştırın.
Nar ekşisi, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, kimyon, pul biber ve tuzu ekleyin.
Malzemeler iyice karışana kadar blenderdan geçirin.
Karışımı servis tabağına alın ve üzerini ceviz ile süsleyerek servis yapın.
Dilimlenmiş pide, lavaş veya taze ekmekle servis edebilirsiniz.
|
Muhammara |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177416
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2024
140 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
1 su bardağı domates salçası
1 su bardağı biber salçası
Yarım bardağı sızma zeytinyağı
2 su bardağı bayat ekmek kırıntısı
1 su bardağı ceviz içi
4 diş sarımsak
Karabiber, kimyon, pul biber
Mutfak robotuna salçaları, ekmek kırıntısını, zeytinyağını, cevizi, soyulmuş sarımsakları ve baharatları da ekledikten sonra, robotu çalıştırın. Tüm malzemeleri püre haline gelene dek çekin. Bir servis tabağına alın ve üstüne nar ekşisi gezdirip, cevizle süsledikten sonra servis edin. Buzdolabında dinlendirin.
|
Muhammara |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177986
Gönderme Tarihi: 30.May.2024
161 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
5 adet közlenmiş kırmızı biber
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
Yarım su bardağı ceviz içi
2 dilim bayat ekmek
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz, karabiber
Öncelikle kırmızı biberleri közleyin. Kabuklarını soyup, çekirdeklerini ayıkladıktan sonra mutfak robotuna alın. Bütün malzemeleri ekleyip karıştırın. Servis kabına alın. Üzerini ceviz veya maydanozla süsleyip, servis edebilirsiniz.
|
Muhammara |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179355
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2024
151 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı domates salçası
1 su bardağı biber salçası
1 su bardağı sızma zeytinyağı
2 su bardağı ekmek kırıntısı
1 su bardağı ceviz içi
6 diş sarımsak
2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
2 çay kaşığı pul biber
Süslemek için:
1-2 dal dereotu (ayıklanmış)
3-4 parça ceviz
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Mutfak robotuna; salçaları, ekmek kırıntısını, zeytinyağını, cevizi, soyulmuş sarımsakları ve baharatları ekleyin.
Ardından robotu çalıştırın.
Tüm malzemeleri püre haline gelene dek çekin.
Tüm malzemelerin homojen bir şekilde karıştığını görünce robotu durdurun.
İrili ufaklı ceviz parçaları kalması daha da güzel olur.
Nar ekşisi ile süsleyin.
Ceviz parçaları serpin.
Dereotunu da ekledikten sonra kızarmış ekmeğinizle servis edin.
|
|