1 kg süt
200 gr. margarin
1,5 çay bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
İçi İçin:
2 avuç dövülmüş ceviz
2 çorba kaşığı hindistancevizi
Margarin kısık ateşte eritilir, un eklenir, pembeleşinceye kadar kavrulur. Soğuk süt, vanilya, şeker katılır, çırpıcıyla sürekli karıştırarak pişirilir. Göz göz olunca kıvama gelmiş demektir. Muhallebi ılıdıktan sonra ekektrikli milserle 5 dakika kadar çırpılır. Dikdörtgen bir tepsi ıslatılır, hazırlanan muhallebi dökülür, kaşık arkası ile düzeltilir, buzdolabında 1 gece bekletilir, ertesi günü muhallebinin üzerine dövülmüş ceviz ve hindistancevizi karışımı yayılır, rulo yapılır. Rulo 1 parmak eninde dilimlenir servis yapılır.
Afiyet Olsun.
|