| 
 
| 
 
 
 | 
 
Muhallebili Puflar | 
 
  | 
Esra R. 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.04.2011 
Mesajlar: 54 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73301 
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2012 
1,512 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Hamuru İçin:
 
3 su bardağı un
 
2 çorba kaşığı pudra şekeri
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 çay kaşığı tuz
 
Kızartmak için sıvıyağ
 
Muhallebisi İçin:
 
2 su bardağı süt
 
1 çorba kaşığı pirinç unu
 
1 çorba kaşığı nişasta
 
4 çorba kaşığı toz şeker
 
 
Muhallebisi için, tencereye sütü ilave edip pirinç unu, şekeri ve nişastayı ekleyip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirinceye kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp arada bir karıştırarak yoğurun.
 
Hamur için gerekli malzemeleri bir kapta karıştırıp yoğurun. Hamuru unlu zeminde 1 parmak kalınlığında açın. Yuvarlak kalıpla ya da su bardağı ağzı ile yuvarlak parçalar kesin. Yağı tavada kızdırıp iki taraflı kızarttın ve kâğıt havlu üzerinde fazla yağını çekmesini sağlayın. Hamurlar ılınınca keskin bir bıçakla ikiye bölün ve içerisine hazırladığınız muhallebiden bir kaşık koyup servis tabağına dizin. Üzerine pudra şekerini serpip servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Muhallebili Puflar Tarifleri Akıtma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |