|
|
Muhallebili Kavun Sepeti |
|
afi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2016
Mesajlar: 46 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc125607
Gönderme Tarihi: 26.May.2017
1,100 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tane orta boy kavun
2 su bardağı süt
2,5 çorba kaşığı un
25 gram margarin
1 çay bardağı toz şeker
2 adet damla sakızı
4 tane kivi
2 su bardağı su
1,5 çorba kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı limon suyu
8 tane kiraz
Kivili pelte için; soyulmuş kivi, su, mısır nişastası, toz şeker ve kirazı çırpıp bir tencereye alın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp ılımaya bırakın. Bir tencereye 1 su bardağı un, toz şeker ve damla sakızını alın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın. Kalan sütü ilave edip muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edin. Ocaktan alıp ılımaya bırakın. Oda ısısında yumuşatılmış yağı muhallebiye ekleyip mikserde 5-6 dakika köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Kavunu ortadan ikiye keserek çekirdekli kısımlarını temizleyin. Muhallebiyi kavun sepetlerinin içine paylaştırın. Buzlukta katılaşıncaya kadar bekletin. Üzerine kivili pelteyi yayın. Buzdolabında 1-2 saat soğutun. Kiraz taneleri ile süsleyip servis yapın.
|
|
Muhallebili Kavun Sepeti Tarifleri Elma Tatlısı Tarifleri
|
|