| 
 
| 
 
 
 | 
 
Muhallebili Elma | 
 
  | 
Bennur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.03.2012 
Mesajlar: 72 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73607 
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2012 
2,875 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 litre süt
 
1 çay bardağı pirinç unu
 
2 çorba kaşığı nişasta
 
1 su bardağı şeker
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
Elmalı harç için:
 
4 adet elma
 
1 su bardağı şeker
 
1 çorba kaşığı nişasta
 
 
Elmalar soyulur ve rendelenir. Üzerine şeker ve nişasta konur, yumuşayana kafdar pişirilir. Başka bir tencereye muhallebi malzemesi konur ve koyu kıvama lana kadar pişirilir. Cam kaba elmalı harç yayılır. Üzerine muhallebi gezdirilir Buzdolabında bir gece bekletilir. Ertesi gün kare kare kesilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Muhallebili Elma Tarifleri Sütlü Tatlılar Pelteler
 | 
 
 
 
 |