https://www.droetker.com.tr
 
 
Hamur:
 
3 yumurta
 
2 su bardağı toz şeker
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 
3 su bardağı mısır unu
 
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
 
Üzeri için:
 
1 poşet Dr. Oetker Muhallebi
 
5 su bardağı süt
 
1 - 2 yemek kaşığı öğütülmüş antepfıstığı
 
Kalıp:
 
Kare kalıp (25x25 cm)
 
 
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 
Alt-üst pişirme: 180 °C
 
Turbo pişirme: 170 °C
 
Yumurta ve toz şekeri bir çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Yoğurt, sıvı yağ ve şekerli vanilini ilave edip 2 dakika daha çırpın. Mısır unu, hamur kabartma tozu ve cevizi ekleyin, düşük devirde 1 dakika çırpın. Kalıba dökün, üzerini düzeltin ve pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
 
Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
 
Sütü bir tencereye boşaltın, üzerine muhallebi poşetini ilave edin. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 4-5 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 10-15 dakika bekletin ve kekin üzerine yayın.
 
Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın. 2-3 saat bekletip antepfıstığı ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 |