2 paket pötibör bisküvi
100 gr tereyağı
1 çay bardağı tozşeker
1.5 çay bardağı süt
4 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık
Öncelikle petibör bisküvileri iri parçalar halinde bir kap içerisine kırın. Bisküvilerin toz haline gelmemesine dikkat edin. Bisküvilerin donması zaman alır ve mozaik pastanız istediğiniz gibi bir şekil alamaz. Harcını hazırlamak için, tereyağını ocağa alıp eritin. Eritilmiş tereyağını kaba alın, toz şeker ve süt ile karıştırın. Kakaoyu da ilave edip tüm malzemeleri çırpın. İri parçalar halinde kırmış olduğunuz bisküvileri ekleyin ve bir spatula yardımıyla tüm malzemeleri ezmeden karıştırın. Tüm malzemeyi, içine streç film serdiğiniz, dikdörtgen şeklinde kalıba boşaltın. Kek kalıbı veya borcam olabilir. Streç film sararak şekillendirdiğiniz mozaik pastayı dondurucuda birkaç saat bekletin ve soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.
2 paket petibör bisküvi
1 su bardağı süt
1 su bardağı çekilmiş ceviz ya da fındık
Yarım çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı kakao
Öncelikle petibör bisküvileri geniş bir kaba iri parçalar halinde kırın. Bu noktada bisküviler toz haline gelmemeli. Toz haline gelen bisküvilerin donması zaman alır ve mozaik pastanız istediğiniz gibi bir şekil alamaz. Harcı için; tereyağını ocağa alıp eritin. Tereyağını bir kaba alın. İçerisinde toz şeker ve süt ile karıştırın. Ardından karışıma kakaoyu da ilave edip tüm malzemeleri çırpın. Harca, kırmış olduğunuz bisküvileri ekleyin ve bir spatula yardımıyla tüm malzemeleri bastırmadan hafif hafif karıştırın. Tüm malzemeyi, pastayı servis edeceğiniz kabın içine alın veya bir streç film içine boşaltın. Streç film sararak şekillendirdiğiniz ya da kalıba dökmüş olduğunuz mozaik pastayı dondurucuda birkaç saat bekletin ve soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin. Üzerini çikolata sos ya da fındık ve cevizle süsleyip servis edebilirsiniz.
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
200 gram petibör
100 gram tereyağı
4 yemek kaşığı çikolatalı fındık kreması
50 gram antepafıstığı
100 gram fıstıklı helva
İlk olarak tereyağını eritip içine çikolatalı fındık kremasını ilave ederek ikisini tek vücut olmasını sağlayalım.
Ardından süt ve kakaoyu iyice karıştırıp içine tereyağlı karışımı ilave edelim.
Sonrasında parça pinçik ettiğimiz petibörleri, antepfıstığını ve fıstıklı helvayı ilave edip iyice samimi olana kadar karıştıralım.
Ardından streç film serdiğimiz bir kaba koyup minimum 3 saatliğine buzluğa atalım.
3 saat sonra servis edin.