| 
 
| 
 
 
 | 
 
Mortan | 
 
  | 
Banu Atabay 
Yazar 
 
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 1486 Şehir: Beşevler ÇANKAYA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc21045 
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2008 
1,842 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Mütevazı Lezzetler® ikramlar kitabımın 46. sayfasında yer alır
 
 
10 Dilim tost ekmeği
 
10 Dilim macar salamı
 
1 Adet kırmızı et biberi
 
2 Adet tatlı yeşil biber
 
2 Dilim kaşar peyniri
 
1 Çorba kaşığı tereyağı
 
5 Adet yeşil zeytin
 
 
# Ekmek dilimlenir, kenarları salam dilimlerinin çapı kadar kesilir.
 
# Üzerine oda ısısında yumuşamış tereyağı ince bir tabaka halinde sürülür
 
# Üzerine salam dilimi, kaşar peyniri dilimi, kesilmiş kırmızı ve yeşil biber en son olarak da bir zeytinin yarısı konur.
 
# Üst üste bütün malzemeler konduktan sonra ekmek dilimlerinin ortasına dikey olarak kürdan saplanır.
 
# Küçük bir tepsiye ya da düz tabağa dizilerek servise sunulur.
 
 
Not: Profesyonel kanepe yapımında, tereyağı önce çırpılır sonra sürülür.
 
 
 ML® Mortan için tıklayın
 
 
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Mortan Tarifleri Atıştırmalık Tarifleri
 | 
 
 
 
 |