| 
 
| 
 
 
 | 
 
Morina Fileto Pane | 
 
  | 
fevziye teyze 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.08.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136223 
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2018 
1,084 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.rational-online.com
 
 
10 adet morina fileto (150 g)
 
1 tutam tuz
 
1 tutam karabiber
 
4 adet yumurta (orta boy)
 
100 ml süt
 
300 g un
 
300 g galeta unu
 
100 g eritilmiş sadeyağ veya bitkisel yağ
 
10 adet tatlı limon (dilimlenmiş)
 
 
Morina fileto parçalarım kurulayın ve çepeçevre tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Yumurtayla sütü bir kâsede çırpın. Balık filetoları birer birer kısa süre döndürerek una bulayın, unun fazlasını silkin, sonra yumurta karışımına batırın, ardından galeta ununa bulayın. Galeta ununu çok sıkıştırmayın. Morina parçalarının üzerine fırçayla eritilmiş sadeyağ veya sıvı yağ sürün ve bir granit emaye kaba (20 mm) koyup altın sarısı renk alıncaya kadar fırınlayın. Bir kağıt havlu üzerinde yağının fazlasını alın ve limon dilimleriyle süsleyin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Morina Fileto Pane Tarifleri Çinekop Tarifleri
 | 
 
 
 
 |