| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Moraliya Tarifleri Amasya Yemekleri
| 
 |  
| Moraliya |  
|  | Göksen Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.01.2015
 Mesajlar: 6647
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc105531 Gönderme Tarihi: 28.Şub.2015
 2,291 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Gazi Üniversitesi Türk Halkbilimi Araştırma ve Uygulama Merkezi
 
 Yarım kilo hamsi
 Kara lahana
 Yeşil soğan
 Maydanoz
 1 baş kuru soğan
 1 adet patates
 Bir miktar pirinç
 Bir miktar bulgur
 Pul biber
 Karabiber
 Tuz
 Limon
 
 Kiremite kara lahanalar yerleştirilip, üzerine temizlenmiş hamsiler koyulur. Üzerine yeşil soğan, maydanoz, bulgur ve pirinç ayrı ayrı eklenir. Patates ve kuru soğan halka şeklinde doğranarak kiremitin üzerine yerleştirilir. Aynı işlem iki kez daha tekrarlanarak iki, üç kat olarak hazırlanan yemeğin üzeri son olarak lahanalar ile kapatılır. Üzerine bolca limon sıkılarak fırında pişirilir.
 
 Not: Karadenizde yemeklerde sıklıkla kullanılan hamsi, yörenin geçim kaynaklarındandır. Eskiden odun ateşinde pişirilen bu yemek teknoloji ve şehirleşmeden dolayı evlerde fırınlarda da yapılabilmektedir.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |