| 
 
 
 | 
Mor Havuçlu Bulgur Pilavı | 
  | 
hikaye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.02.2015 
Mesajlar: 34 Şehir: Ordu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105152 
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2015 
1,643 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet mor havuç
 
2 su bardağı bulgur
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
3,5 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Önce mor havuçlar soyulur ve iri rendelenir. Tencereye zeytinyağı ve havuç bırakılır. Orta ateşte bir kaç dakika çevrilir. Sonra yıkanmış bulgur katılır. Bir kaç tur çevrilir. Tuz ve su ilave edilir. Kapak kapatılır, yaklaşık 15 dakika pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |