| 
 
| 
 
 
 | 
 
Molla Kebabı | 
 
  | 
mutfaktabirimivar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.01.2007 
Mesajlar: 293 Şehir: Ümitköy | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11439 
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2007 
4,508 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kiloluk kemiksiz dana eti
 
50 gram füme pançeta (bir tek dilim halinde)
 
50 gram salamuraya yatırılmış dil (bir tek dilim halinde)
 
30 gram margarin yağı
 
25 gram kurutulmuş mantar
 
1 baş soğan
 
1 körpe havuç
 
1 sap kereviz
 
5 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Birkaç kaşık süt
 
1 kahve fincanı et suyu
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Dil ve pançeta dilimlerini uzunla, masına ince şeritler biçiminde kesmeli. Etin çeşitli yerlerini ince ve uzun bir bıçakla delip bu şeritleri bu deliklere yerleştirmeli. Sonra eti iyice yuvarlayıp bir rosto gibi  bağlamalı. Kurutulmuş mantarları soğuk suya atıp yumuşatmalı. Üstü kazınmış havuçla soğanı rendelemeli. Yıkanmış kerevizi kıyarcasına ince doğramalı ve bu sebzeleri birbirine iyice karıştırmalı. Etin tümünü rahatça alacak yayvan bir tencereye margarin yağıyle beş çorba kaşığı zeytinyağını koyup kabı ateşe oturtmalı. Yağ kızınca kıyılmış sebzeyi içine atmalı ve tahta kaşıkla karıştırarak bunları kavurmalı. Soğanların rengi pembeleşince tuzlanmış ve biberlenmiş eti bunların üstüne yatırmalı ve vakit vakit çevirerek her yanını nar gibi kızartmalı. Etin her yanı kızarınca kabın ağzını örtmeli ve eti vakit vakit çevirerek bir - birbuçuk saat kadar çok hafif bir ateşte pişirmeli.  Bu arada vakit vakit kontrol  ederek ete bir fincan kadar sıcak et suyu katmayı  unutmamalı.  Et 45  dakika  kadar piştikten  sonra  suyu süzülmüş ve  küçük parçalara doğranmış mantarı da katmalı. Et iyice pişince bunu kaptan çıkarıp dilimemeli ve düzenli bir biçimde servis tabağına yerleştirmeli. Servis tabağını sıcak bir yerde tutmalı. Tencerede kalacak salça oldukça koyu ve esmer renktedir. Tencereyi hafif bir ateşe oyup birkaç kaşık kaynar süt döküp bu salçayla iyice karıştırmalı. Bir - iki dakika kadar karıştırarak pişirmeli. Bu arada servis tabağının çevresini sote edilmiş iç bezelyeyle süslemeli. Salça hazır olunca bunu gezdirerek et dilimlerinin vs iç bezelyenin üstüne dökmeli ve hemen sıcak sıcak servis yapmalı.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Molla Kebabı Tarifleri Osmanlı Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |