Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bisküvili Pasta Tarifleri > Mois Pasta (1 adet - 315 defa bakıldı)

Mois Pasta


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Mois Pasta

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc168126
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2022
471 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.aksam.com.tr

Pandispanya için:
5 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı ılık su (yumurtayı pişirmeyecek sıcaklıkta olmalı)
1.5 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Bir fiske tuz
Krema için:
2.5 su bardağı süt (500 ml)
8 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı mısır nişastası
5 adet yumurta sarısı
1 paket vanilin
Bir fiske tuz
Bir poşet krem şanti
1 su bardağı süt (krem şanti için)
Pasta süslemesi için:
Çilek
Muz

Pandispanya Yapımı; yumurtaların sarılarını ve beyazlarını birbirinden ayırıp iki ayrı kaba alalım. Ayırdığımız yumurta beyazlarını bir fiske tuz ile kar beyazı olana dek çırpalım.
Daha sonra diğer kapta ayırdığımız sarıların üzerine şekeri ilave edip çırpalım. Güzelce çırptıktan sonra diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edelim.
Çırptığımız bu karışımı bir fiske tuz ile çırptığımız yumurta beyazlarının üzerine ilave edelim.
Bir spatula yardımıyla karışımı söndürmeden nazikçe karıştıralım.
Pandispanya hamurumuzu önceden yağladığımız veya yağlı kağıt serdiğimiz kek kalıbımıza yavaşça dökelim.
Ben 23 cm'lik kelepçeli kalıp kullandım ve 3 katlı bir pasta yaptım.
150 derecede önceden ısıtılmış fırınımıza koyalım. Fırının tabanına küçük bir kap içerisinde sıcak su koyup fırını nemlendirirseniz kekiniz daha pufuduk olacaktır.
Yaklaşık 60-75 dk. kadar kontrollü bir şekilde pişirelim. Üzeri kızardığında fırını kapatabilirsiniz.
Fırını kapattıktan sonra pandispanyanızı fırından hemen çıkartmayın.
Kademeli olarak soğutun. Yoksa kekinizde çatlak veya çökme olabilir.
Bir gün dinlendirirseniz daha kekiniz daha güzel olacaktır.
Krema Yapımı; sütümüzü tencereye koyalım. Üzerine nişastayı ilave edip nişastamızı güzelce eritelim.
Daha sonra un ve şekeri bir kap içerisinde güzelce karıştırıp diğer malzemelerle birlikte sütümüzün içine ilave edelim.
Un ve şekeri önceden karıştırmamızdaki amaç sütün içerisinde unun topaklanmasını önlemektir.
Tenceremizi ocağa koymadan önce tüm karışımı güzelce karıştıralım.
Kısık ateşte kremamızı kaynayana kadar pişirelim. Kaynamaya başladığında kıvam almış olacaktır.
Pişen kremamızı bir kap içerisine alıp, kremamıza değecek şekilde üstünü streçle kaplayalım.
Buradaki amacımız kremamızın kabuk tutmasını önlemektir. Güzelce soğuyup dinlenmesi için bir gün buzdolabında bekletelim.
Kremamızı dolaptan çıkardıktan sonra kaşık yardımıyla güzelce karıştıralım. Ayrı bir kapta krem şantimizi hazırlayalım. Kremamızı ve krem şantimizi karıştırıp sıkma torbamıza alalım.
Pasta Süslemesi; pandispanyamızı 2 veya 3 kat (isteğe bağlı) keselim.
İlk katımıza çileklerimizi dizip üzerine krema sıkalım. İkinci kata muzlarımızı dizip kremamızı sıkalım.
Pastamızın üzerini de krema ile sıvayıp, muz ve çilekle süsleyelim.







Mois Pasta Tarifleri Bisküvili Pasta Tarifleri



(1 adet Mois Pasta 315 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort