| 
 | 
| Miyane Çorbası (Göynük Bolu) | 
|  | tron Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 27.04.2018
 Mesajlar: 38
 Şehir: Artvin
 | Kısa URL: https://ml.md/lc139822 Gönderme Tarihi: 16.Oca.2019
 926 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Abant İzzet Baysal Üniversitesi
 Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi
 
 Tencerede tereyağı ve un rengi değişene kadar kavrulur. Ayrı bir tencerede tavuklar haşlanır.
 Daha sonra yavaş yavaş tavuk suyu eklenir. Karıştırılarak pişirme işlemine devam edilir.
 Kaynama aşamasına yakın haşlanmış olan tavuklar ayıklanarak eklenir. Birkaç dakika daha kaynatılma işlemine devam edilir. Kıvamı uygun şekilde ayarlanarak pişirme işlemine son verilir. Son olarak tuz, sarımsak ve tercihe göre baharat eklenerek servis edilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |