Posta Gazetesi
 
 
Köfte için:
 
Yarım kg. kıyma
 
3 dilim ekmek içi
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 adet kuru soğan
 
Güveç harçı için:
 
2 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1 adet kuru soğan
 
1 çay bardağı bezelye
 
Yarım demet taze soğan
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
1 adet küçük boy karnabahar
 
 
Kıyma, ekmek içi,  tuz, karabiber ve çok ince doğranmış soğanı iyice yoğurun.
 
Hazırladığınız kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın.
 
Güveç tencerenizde, 2 çorba kaşığı sıvı yağda soğanı kavurun.
 
Doğranmış karnabahar, bezelye ve köftelerinizi ekleyin.
 
1 çay bardağı su ile sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
 
Baharatları ekleyerek 10 dakika daha pişirin.
 
Taze soğan serperek servis yapın.
 
 
 
  
 |