| 
 
 
 | 
Mısırlı Pastırmalı Semizotu | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105280 
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2015 
1,893 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 demet semizotu
 
1 tane soğan
 
2 çorba kaşığı yağ
 
1 cay bardağı mısır
 
5 dilim pastırma
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Yağ eritilir. Soğan ince ince yemeklik doğranır. Yağ ile sotelenir. Semizotları yıkanır, doğranır ve soğanların üzerine eklenir. Mısır ve pastırma da eklenir. 10 dakika pişirilir. İstenildiği kadar tuz eklenir karıştırılır.
 
 
Not: Yemeğe su ilave etmeye gerek kalmıyor. Semizotu suyunu bırakıyor bu mısırların pişmesi için yeterli geliyor.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |