| 
 
| 
 
 
 | 
 
Mısırlı Biber Dolması | 
 
  | 
Güzellik 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.04.2006 
Mesajlar: 76
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2706 
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2006 
2,683 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 su bardağı pirinç
 
8 adet büyük boy dolma biber 
 
1-1/4 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı toz karabiber
 
400 gr. Konserve barbunya fasulyesi (suyu süzülmüş)
 
300 gr. Konserve mısır (suyu süzülmüş)
 
1 baş orta boy doğranmış soğan
 
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
 
100 gr. Doğranmış yeşil acı biber
 
1/2 çay kaşığı toz kimyon
 
50 gr. Kaşar peyniri (isteğe bağlı)
 
Süslemek için kırmızı biber halkaları
 
 
Biberlerin saplarını çıkarın ve içindeki çekirdeklerini ayıklayıp yıkayın. Biberleri bir tencerede kapağı kapalı olarak 5 dakika kadar haşlayarak suyunu süzün. Biberlerin içini tuz ve toz biber ile ovarak bir kenarda bekletin. Bir kabın içinde pirinç, fasulye, mısır, soğan, ceviz, acı biber, kimyon ve 1 çay kaşığı tuzu iyice karıştırın. Biberlerin içini pirinç karışımı ile doldurun. Dolmaları fırın kabına dizip üzerini folyo kağıt ile örtün. 250 derece fırında yaklaşık 20-30 dakika pişirin. Tepsinin üzerindeki folyoyu çıkarıp dolmaların üzerine kaşar peyniri serpiştirin. Peynir eriyene kadar 5 dakika daha fırınlayın. Üzerini kırmızı biber ile süsleyerek servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Mısırlı Biber Dolması Tarifleri Balık Dolması Tarifleri
 | 
 
 
 
 |