| 
 
 
 | 
Mısırlı Bademli Tavuk Göğsü | 
  | 
defne ata 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2013 
Mesajlar: 22 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91557 
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2013 
1,811 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet tavuk göğsü
 
1 su bardağı file badem
 
1 adet yumurta
 
1 çay bardağı un
 
1 kase bebek mısır ya da tane mısır
 
3-4 dal taze fesleğen
 
1 çay kaşığı chili sos
 
Karabiber
 
Tuz
 
125 gram tereyağı
 
 
Tavuk göğsünü uzun şeritler halinde kesin. Önce un-tuz karışımına, ardından çırpılmış yumurtaya ve son olarak file bademe bulayarak tereyağda pişirin. Ayrı bir tavada doğradığınız mısırları 1 kaşık tereyağı, chili sos ve ince kıyılmış taze fesleğen ile soteleyerek tavuğun yanında servis edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |