| 
 | 
| Mısır Unu Pastası (Samsun) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc162406 Gönderme Tarihi: 12.Oca.2022
 456 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Ilık su 1 Lt.
 Mısır unu 250 Gr.
 Kuru soğan 2 Büyük boy
 Tereyağı 1 Yemek kaşığı
 Kıyma 100 Gr.
 Tuz
 
 Mısır unu ve tuz suya katılıp karıştırılarak pişirilir. Kulak memesinden katica bir hamur olur. Servis tabağına alınır. Doğranmış kuru soğan tereyağında kavrulur. Pembeleşince kıyma ve tuz eklenip kavrulmaya devam edilir. Kıyma pişince pastanın üstüne sıcak sıcak dökülüp karıştırılır.
 
 Not: Kıyma yerine parça etle ve tavukla da yenilebilir. Kaynak: Melahat ASLAN
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |