| 
 
| 
 
 
 | 
 
Mısır Unlu Mantı | 
 
  | 
napolitan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.10.2011 
Mesajlar: 70 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69422 
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2011 
5,283 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 su bardağı mısır unu
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
Yarım paket kabartma tozu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Alabildiği kadar su
 
1 su bardağı kızartma yağı
 
1 kase sarımsaklı yoğurt
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
 
Mısır unu, kabartma tozu, tuz ve şeker bir kaba konur. Azar azar su eklenerek bütünleşene kadar yoğrulur. Hamurdan misket kadar parçalar alınır ve yuvarlanır. Sonra kızgın yağda altın rengi kızartılır. Daha sonra servis tabağına alınır. Üzerine önce sarımsaklı yoğurt, sonra   yağda yakılmış kırmızı biber gezdirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Mısır Unlu Mantı Tarifleri Makarnalar
 | 
 
 
 
 |