| 
 
 3 adet yumurta
 1 yemek kaşığı oda ısısında tereyağı
 7 yemek kaşığı yoğurt
 130 gram ufalanmış beyaz peynir
 2 yemek kaşığı keten tohumu
 1 demet ince kıyılmış dereotu
 1 tatlı kaşığı zerdeçal
 1 tutam karabiber
 2 su bardağı mısır unu
 1 paket kabartma tozu
 1.5 çay kaşığı tuz
 Kalıbı Yağlamak için:
 1 tatlı kaşığı tereyağı
 Üzeri için:
 60 gram rendelenmiş kaşar peyniri
 
 Yumurta ve tereyağını derin bir kaba alıp iyice çırpın. Yoğurt, beyaz peyniri ekleyip karıştırın. Keten tohumu, dereotu, zerdeçal ve karabiber ekleyin.
 Mısır unu, tuz ve kabartma tozunu katıp karıştırın. Orta boy baton bir kek kalıbını tereyağı ile yağlayın. Karışımı içine döküp üzerine kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp 5 dakika dinlendirin. Dilimleyip ılık olarak servis yapın.
 
 
  
 
 |