|
|
Mısır Tabtabı (Burdur) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc116127
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2016
1,888 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
Bazlama gibi yapılır. Normal un yerine mısır unu kullanılır. Hamur, tepsinin üzerine yayılırken elle yayılır ve avuç içiyle vurulur. Çıkarılan tap tap seslerinden dolayı mısır tabtabı denilmiştir. Bu ekmek çabuk bayatladığı için hemen tüketmek gerekir. Mısır şibitinden farkı tabtabın katı olması ve bir tepsinin içinde pişirilmesidir. Şibit duru olur ve sacın üzerinde pişirilir.
|
|
Mısır Tabtabı (Burdur) Tarifleri Akdeniz Yemekleri
|
|