| 
 | 
| Mısır Çorbası (Safranbolu Karabük) | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc173589 Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2023
 232 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Mine Bakkaloğlu
 
 300 gr değirmende öğütülmüş mısır
 1 adet soğan
 30 gr domates salçası
 Tuz
 Su
 
 Öğütülmüş mısır önceden bir tencerede pişirilir. Soğan yemeklik doğranarak sıvı yağda kavrulur. Salça eklenip kavurmaya devam edilir. Önceden haşlanmış olan öğütülmüş mısır, su ve tuz ilave edilerek karıştırılır. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakılır.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |