| 
 
| 
 
 
 | 
 
Minik Makara Kanepe | 
 
  | 
abibebek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.12.2015 
Mesajlar: 55 Şehir: Maltepe-Çankaya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113363 
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2015 
1,573 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 gram pizza unu
 
20 gram yaş maya
 
1 tutam tuz
 
2 adet frenk soğanı
 
1 şerit kırmızı biber
 
24 adet zeytin
 
2-3 adet kabak
 
100 gr teleme peyniri
 
100 gr tereyağı
 
 
Unu 1 çorba kaşığı tereyağı, parçalanmış maya, 1 tutam tuz ve 300 gram ılık su ile yoğurun. Hamurun üzerini örtüp yarım saat dinlendirin.
 
İç dolgusu için frenk soğanını ve biberleri halka şeklinde kesin. Kabağı kabuklarıyla ince ince dilimleyin. Sebzeleri sana yağıyla 2 dakika soteleyip soğumaya bırakın. Hamuru dikdörtgen şekilde merdaneyle açın. Hamurun üzerine rendelenmiş teleme peyniri, çekirdeksiz zeytinleri ve sotelediğiniz sebzeleri yayın. Hamuru rulo olarak sarıp 12 dilim şeklinde kesin. Fırın tepsisine yağlı pişirme kağıdı serip hamurları dizin. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirip 30 dakika dinlendirin. 200 derece fırında 25 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Minik Makara Kanepe Tarifleri Dürüm Tarifleri
 | 
 
 
 
 |