125gr yumuşak margarin(oda sıcaklığında yumuşamış)
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
1 su bardağı ılık süt
 
1 su bardağı yoğurt
 
3 tane haşlanmış patates
 
2 tane yumurta(birinin sarısı ayrılacak)
 
1 küçük paket maya
 
Aldığı kadar un
 
Tuz
 
İÇİ İÇİN;
 
150 GR kıyma
 
1 tane rendelenmiş kuru soğan
 
Haşlanmış patatesin bir tanesi
 
2-3 yeşil biber
 
Minik doğranmış domates
 
maydanoz,karabiber,kimyon,tuz
 
 
YAPILIŞI;
 
Mayayı ılık sütle biraz mayalandırın.Yoğuracağınız kabın içine kabarmış mayayı, yoğurdu, margarini sıvıyağı, haşlanmış ve rendelenmiş patatesleri,yumurtaları,tuzu önce parmak uçları ile karıştırın.
 
Sonra yumuşak hamur olana kadar unla yoğurun.İki misli kabarıncaya kadar mayalandırın.
 
Başka bir kapta kıymayı,rendelenmiş kuru soğanı,maydanozu,bir haşlanmış ve rendelenmiş patatesi, ince doğranmış biberleri,karabiberi,kimyonu,tuzu,domateside ilave ederek biraz cıvık iç hazırlayın.
 
Mayalanmış hamurdan limon büyüklüğünde bezeler alın,elinizle biraz uzunlamasına açın. Kıymalı içten koyup minik pideler yapın.Birazda tepside mayalandırın.Kenarlarına yumurta sarısı sürüp sıcak fırında 180 derecede pişirin.İç olarak peynirli,tavuk kıymalı  yani ne isterseniz koyun.
 
 :wink:
  
 |