| 
 
| 
 
 
 | 
 
MİNİK FRANCALA | 
 
  | 
SonaY 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2005 
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58314 
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2010 
2,775 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Oktay Usta
 
 
3 su bardağı un
 
1 paket kuru maya
 
1 çorba kaşığı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
aldığı kadar su
 
çedene
 
keten tohumu
 
anason
 
üzeri için:
 
yulaf ezmesi
 
 
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın üzerine tuz ve şekeri ilave edin. Ortasını havuz şeklinde açın. Maya koyun ve ılık su ile karıştırın. İçine çedene, keten tohumu ve anason koyarak hamuru yoğurun. Hamuru bezelere ayırın. Ortası tombul kenarları ince olacak şekilde şekil verin. Daha sonra hamuru önce suya sonra yulaf ezmesine batırarak yağlanmış tepsiye alın. Tepsi mayası gelene kadar bekletin.200 derecelik fırında pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
MİNİK FRANCALA Tarifleri Katmer Tarifleri
 | 
 
 
 
 |