1 su bardağı ayçiçek ve eritilmiş tereyağı karışımı
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 su bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri
Un
İçi için:
2 adet közlenmiş patlıcan ya da 2 adet haşlanıp rendelenmiş patates
Rendelenmiş eski kaşar peyniri
Üzeri için:
Rendelenmiş eski kaşar peyniri
Yumurta sarısı
Patlıcanı ya da patatesi, hangisinden yapmak isterseniz, mutlaka rendelenmiş eski kaşar peyniri ile karıştırıyoruz. Hamuru için tüm malzemeyi ele yapışmayacak bir kıvam alana dek yoğuruyoruz. Hamurun üzerini bir streç film ile kaplayıp 20 dakika kadar dinlendiriyoruz. Dinlenen hamuru bezelere ayırıp merdane ile açıyoruz. Açtığımız hamuru çay bardağı ile kesiyoruz ve iç malzemesini koyuyoruz. Poğaça gibi kapatıp üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Yumurta sarısının üzerini rendelenmiş eski kaşar peyniri ile süsleyip 175 derece fırında pişiriyoruz.
|