| 
 
 
 | 
Mini Yağlama | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc160912 
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2021 
342 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 su bardağı un
 
Yarım su bardağı su
 
1 su bardağına yakın süt
 
1 paket kabartma tozu
 
Un (aldığı kadar)
 
Kıymalı iç için:
 
Yarım kilo kıyma
 
Yarım demet maydanoz
 
2-3 adet kuru soğan
 
2 adet sivri biber
 
3 adet domates
 
Yarım yemek kaşığı domates salçası
 
Yarım yemek kaşığı biber salçası
 
Karabiber
 
Yarım çay kaşığı kimyon
 
Tuz
 
Üzeri için:
 
Sarımsaklı yoğurt
 
 
Hamurumuz için verilen ölçülere göre kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlayalım. Yoğurduğumuz hamurun üzerine nemli bir bez örtüp kıymalı harcı hazırlayalım öncelikle kıymayı az biraz yağda suyunu çekene kadar kavuralım. Sonra ince ince doğradığımız soğanları ve sırasıyla diğer malzemelerimize de ufak ufak doğradıktan sonra baharatlarımızı ilave edelim altını kapatalım.
 
Hamurumuzu oklava ile açıp bir kase yardımı ile daireler keselim bütün hamurumuza aynı işlemi yaptıktan sonra yağsız teflon tavada pişirelim ve hamuru bekletmeden kıymalı harcı üzerlerine koyalım. Üzerine sarımsaklı yoğurt ile servis yapalım.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |