20 çorba kaşığı un
 
150 gr magarin
 
1 çay bardağı su
 
1 adet kabak
 
1 demet taze soğan
 
2 adet domates
 
2 çorba kaşığı tavuk eti
 
1 su bardağı bezelye
 
1 su bardağı süt
 
100 gr krema
 
2 adet yumurta
 
3 çorba kaşığı un
 
Tuz
 
Beyazbiber
 
Kırmızıbiber
 
 
Su, tuz, un ve margarini mutfak robotunda yoğurarak hamur haline getirin. Bu hamuru buzdolabında 1 saat dinlendirin. Hamuru küçük parça şeklinde yuvarlak olarak açın. Sebzeleri yıkayıp, kabuklarını temizleyin ve ufak ufak doğrayın. Hamurun üzerine sebzeleri ve tavuk etini yayın. Bezelyeyi dökün. Sos malzemelerini iyice karıştırıp sebzelerin üzerine dökün. Yuvarlak kesilmiş domatesleri en son üstüne 1 tane koyun. Fırında 200 derecede 45 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 |