| 
 
 
 | 
Mini Pizza | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178721 
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2024 
261 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
Hamur İçin:
 
2 su bardağı un
 
1 paket kuru maya (7 gram)
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1/2 su bardağı ılık su
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1/2 su bardağı ılık süt
 
Pizza Sosu İçin:
 
1 su bardağı domates sosu
 
1 diş sarımsak (ezilmiş)
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı kuru kekik
 
1 çay kaşığı kuru fesleğen
 
Tuz
 
Karabiber
 
Üzeri İçin:
 
Rendelenmiş kaşar peyniri
 
Dilimlenmiş sucuk 
 
İnce dilimlenmiş yeşil biber
 
İnce dilimlenmiş kırmızı biber
 
Dilimlenmiş siyah zeytin
 
İnce dilimlenmiş mantar
 
 
Büyük bir karıştırma kabında un, kuru maya, şeker ve tuzu karıştırın.
 
Ilık su, zeytinyağı ve ılık sütü ekleyin.
 
Hamuru yoğurun. Hamur pürüzsüz ve elastik hale gelene kadar yoğurun (yaklaşık 5-7 dakika).
 
Hamuru top haline getirin ve üzerine hafifçe un serpin. Kabın üzerine temiz bir bez örtün ve hamurun yaklaşık 1 saat mayalanmasını bekleyin. Hamur iki katına çıkmalıdır.
 
Bir küçük sos tenceresinde zeytinyağını ısıtın.
 
Ezilmiş sarımsağı ekleyin ve hafifçe kavurun.
 
Domates sosunu, kekik ve fesleğeni ekleyin.
 
Tuz ve karabiberle tatlandırın.
 
Sosu kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin, ardından soğumaya bırakın.
 
Fırını 200°C'ye ısıtın.
 
Hamur mayalandıktan sonra, hafif unlanmış bir yüzeyde hamuru açın.
 
Hamuru yaklaşık 10-12 cm çapında küçük yuvarlaklar halinde kesin.
 
Mini pizza hamurlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
 
Her bir hamur yuvarlağının üzerine hazırladığınız domates sosunu sürün.
 
Üzerine rendelenmiş peyniri serpin.
 
Dilediğiniz malzemeleri ekleyin.
 
Mini pizzaları önceden ısıtılmış fırında 12-15 dakika, kenarları altın rengi olana ve peynir eriyene kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Mini Pizza | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183955 
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2025 
46 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamur için:
 
2 su bardağı un
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 adet yumurta
 
1 paket kabartma tozu
 
1 çay kaşığı tuz
 
Sosu için:
 
2 yemek kaşığı domates salçası
 
2 yemek kaşığı su
 
1 çay kaşığı kekik
 
1 çay kaşığı zeytinyağı
 
Üzeri için (isteğe göre):
 
Rendelenmiş kaşar peyniri
 
Sucuk, zeytin, mısır, biber, mantar vb.
 
 
Un, yoğurt, sıvı yağ, yumurta, kabartma tozu ve tuzu karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun.
 
Hafif unlanmış zeminde merdaneyle yarım cm kalınlığında açın.
 
Su bardağıyla hamurdan yuvarlaklar kesin. Mini hamurların üzerine hazırladığınız sosu fırça ile sürün.
 
Üzerine önce rendelenmiş kaşar, sonra diğer malzemeleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15–20 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Mini Pizza | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184036 
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2025 
46 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı un
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
3 yemek kaşığı yoğurt
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
(İsteğe bağlı: 1 çay kaşığı kekik ya da sarımsak tozu)
 
 
Geniş bir kapta un, tuz, kabartma tozu ve varsa baharatları karıştırın.
 
Ortasına yoğurt ve zeytinyağı ekleyip yoğurun.
 
Hamur yumuşak ama ele yapışmayan kıvamda olmalı (gerekirse az un ekle). Hamuru 5 dakika dinlendirin.
 
Ceviz büyüklüğünde parçalar al, yuvarlayıp bastırarak küçük diskler yapın. Üzerine sos, peynir ve sevdiğin malzemeleri koyun.
 
Fırında (200°C, 10-12 dk) veya tavada kapak kapalı şekilde (kısık ateşte 6-7 dk) pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |