| 
 
 
 | 
Mini Patlıcanlarla Sandal Sefası | 
  | 
duygusal 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.02.2015 
Mesajlar: 23 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105432 
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2015 
1,626 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
12 adet küçük patlıcan
 
250 gr dana kıyma
 
1 adet kuru soğan
 
1 yemek kaşığı margarin
 
3 adet sivri biber
 
3 adet kırmızı biber
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kekik
 
1 su bardağı kaşar rendesi
 
1 su bardağı domates sosu (salçalı su da olabilir)
 
 
Öncelikle patlıcanları bıçakla delin ve tuzlu suda en az yarım saat olmak üzere beklemeye alın. Bu arada kuşbaşı eti kızgın tavada iyice kavurun margarini de ekleyip kavurmaya devam edin. İncecik doğranmış sivri biber ve kırmızı biberi ekleyip sotelemeye devam edin. Tuz ve karabiber ekleyip bir kenara alın. Suda bekleyen patlıcanları yıkayın ve kağıt havlu ile iyice suyunu alın. Kızgın yağda her tarafını eşit kızartın ve fazla yağını yine kağıt havlu ile alın. Hazırladığınız harçtan içlerine pay edin. Üzerine domates sos yada sulandırılmış salça döküp, tuz ekleyin. Sıcak fırında sos kaynamaya başlayana kadar pişirin. Kaşar rendesi ekleyin ve birazda onunla fırında kızarttıktan sonra servise hazır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |