| 
 
| 
 
 
 | 
 
Mini Kalamar Kızartması | 
 
  | 
brokoli 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.12.2015 
Mesajlar: 22 Şehir: Van | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113354 
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2015 
2,321 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
30 adet mini kalamar
 
200 gram patlıcan
 
1 kaç damla Beyaz sirke
 
10 gram Un
 
1 dal Maydanoz Fesleğen
 
1 avuç Akdeniz salatası
 
1 adet domates
 
250 gram tereyağı
 
tutam Tuz
 
 
Patlıcanın acısını aldıktan sonra 2 mm kalınlığında boyuna kesin. Yapışmaz yüzeyli tavaya tereyağı patlıcan dilimlerini bir tutam tuz ile soteleyin. Sotelediğiniz patlıcan dilimlerini salata tabağına aktarıp sirke ve tatlandırdıktan sonra soğumaya bırakın. Patlıcanı küçük parçalara kestikten sonra 1 dal maydanoz, 1 dal fesleğen, 50 gram tereyağı, bir tutam tuz ve birkaç damla su ile blenderde çekerek sosu hazırlayın. Kalamarları temizledikten sonra kağıt havlu ile kurulayıp una bulayın. Unladığınız kalamarları tereyağda pembeleşinceye kadar kızartın. Mini kalamar kızartmasını hazırladığınız patlıcanlı sos ile hemen servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Mini Kalamar Kızartması Tarifleri Balıklar
 | 
 
 
 
 |