8 minekop filetosu
 
3 çorba kaşığı un
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 su bardağı galeta unu
 
4 yumurta (hafifçe çırpılmış)
 
2 orta boy limon (dilimlenmiş)
 
200 gr (1 su bardağı) rafine yağ
 
1 demet maydanoz
 
 
Minekop filetolarını tuzlayıp, unlayarak, fazla ununu silkeleyiniz. Filetoları. önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayınız.
 
Bir tavada, rafine yağı kızdırınız. Minekop filetolarını kızgın yağda 4-5 dakika, her iki yanları nar gibi olana kadar kızartıp, tavayı ateşten alınız.
 
Balıkları, ısıtılmış bir servis tabağına dizip, limon dilimleri ve maydanozla süsleyerek servis ediniz.
  
 |