100 gr margarin
 
3 yemek kaşıgı limon rendesi
 
185 ml limon suyu
 
6 adet milyöf hamuru
 
3 yemek kaşıgı mısır nişastası
 
150 ml portakal suyu
 
150 gr pudra şekeri
 
150 ml su
 
3 adet yumurta sarısı
 
 
Milföy hamurlarını derin dondurucudan çıkartıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika oda ısısında bekletin. Isıya dayanıklı kaselerin içine yağlı kağıt serip milföy hamurlarını kase şeklini alacak şekilde yerleştirin ve 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Nişasta, şeker, rendelenmiş limon kabuğu, su, limon suyu ve portakal suyunu tencereye alıp karıştırın. Orta ateşte pişirin. Tencereyi ocaktan alarak sanayagını ekleyin ve eriyinceye kadar pişirin. Yumurta sarılarını bir kasede çırpın ve karışıma ilave edin. Tekrar orta ateşte iyice katılaşıncaya kadar pişirin. Milföy çanaklarının içini limonlu krema ile doldurun. Kenarlarına pudra şeker serpiştirip üzerini orman meyveleri ile süsleyin. Servis yapın.
 
 
 
  
 |