| 
 
| 
 
 
 | 
 
Milföylü Kıtırlar | 
 
  | 
adem elması 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.10.2011 
Mesajlar: 46 Şehir: Kocaeli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68816 
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2011 
1,982 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 milföy
 
4 yemek kaşığı susam
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 yumurta
 
1 çay kaşığı pul biber
 
 
Milföylerinizi eğer buzdolabınızda bekletmişseniz çıkarın biraz erisin, eğer dolabınızda değilse hemen yapmaya başlayabilirsiniz. Milföylerinizi bir merdane yada küçük bir oklava yardımı ile tezgah üzerine biraz un serperek boyuna olacak şekilde açarak inceltin. Diğer milföyleriniz içinde aynı işlemi uygulayın, milföylerinizin incecik olması ve kabarmaması için üzerlerine parmaklarınızla bastırın, altını yağlamış oldugunuz fırın tepsinize milföylerinizi yerleştirin, üzerlerine yumurta sürün ve başka bir kase içinde ayıklanmış veya ayıklanarak hazır aldığınız ay çekirdeklerinizi, susamınızı, kekik ve pul bibernizi ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı milföylerin üzerlerine serpin. 100 derecelik fırında yaklaşık 10-15 dk pişirin diğer bir deyişle evinize kekik kokuları gelmeye başlamıssa milföy kıtırlarınız hazırdır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Milföylü Kıtırlar Tarifleri Kaygana Tarifleri
 | 
 
 
 
 |