| 
 
| 
 
 
 | 
 
Milföylü Çanak Kebabı | 
 
  | 
Eda Şaşma 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.02.2019 
Mesajlar: 28 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140352 
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2019 
1,497 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
1 kilogram kuşbaşı kuzu eti
 
15-20 adet arpacık soğan
 
15 adet kiraz domates
 
5 adet sivri biber
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kekik
 
6 adet milföy hamuru
 
2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
 
 
Öncelikle etleri tencereye koyup kapağını kapatın. Kısık ateşte kendi suyunda yarım saat pişirin.
 
Yağı ilave ettikten sonra arpacık soğanları ve sarımsakları biraz kavurun.
 
Etleri ilave edip 4 dakika kavurun.
 
Domates ve sivribiberleri ekleyin. Kekik; tuz, karabiber ilave edin.
 
Fırına dayanıklı güveç kaselerin içine etleri paylaştırın.
 
Milföy hamurlarını üzerine kapatıp fırına sürün.
 
Hamurlar kızarınca ters çevirip servis yapın.
 
 
Not: Çoğaltılmak istenirse patlıcan, patates kızartması eşliğinde ilave edilebilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Milföylü Çanak Kebabı Tarifleri Beyti Tarifleri
 | 
 
 
 
 |