| 
 
 
 | 
Milföylü Biber Sarma | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167237 
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2022 
264 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 kare milföy
 
10 adet iri çarliston biber
 
2 su bardağı ezilmiş beyaz peynir veya köy peyniri
 
Üzeri için:
 
Yumurta sarısı
 
Çörekotu
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
 
Saplarını almadan biberlerin yukarıdan aşağı doğru parçalamadan yarın ve çekirdeklerini alın.
 
Kurulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisinde on dakika kadar biberlerin yumuşamasını sağlayın ve fırından alın.
 
Soğuyan biberlerin içine peyniri doldurun. Şerit hâlinde milföylerinizi kesin ve biberlere dolayın. Bu işleme biberler bitene kadar devam edin.
 
Üzerine yumurta sarısı çörekotu ve birer tatlı kaşığı kadar tereyağı koyup 180 derecelik fırında milföyler kızarana kadar pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |