| 
 
 
 | 
Milföyde Muhallebi Sarması | 
  | 
geldi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.07.2018 
Mesajlar: 20 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc135269 
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2018 
747 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 yaprak milföy hamuru
 
Muhallabisi için:
 
1 yemek kaşığı un
 
1 su bardağı süt
 
1 yemek kaşığı mısır nişaşatası
 
2 yemek kaşığı tozşeker
 
1 yemek kaşığı margarin
 
1 paket vanilya
 
Üstü için:
 
2 yemek kaşiığı toz anatepfıstığı
 
Arası için:
 
2 adet muz
 
 
Muhallebi için olan bütün malzemeler pişirilir ve sonra soğumaya bırakılır.
 
Oda ısıısında beklemiş olan milföyler ince şeritler kesilir 1 cm çapındaki metal ruloya yada çatal veya kaşığa sarılarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye konur.
 
180 derecede 10-15 dk pişirilir.
 
Pişip soğuyan milföylere içine pasta pompasıla soğuyan muhallebiyi dolduralım.
 
Açık ağız kısımlarına muz küp şeklinde içine koyalım.
 
Biraz antepfıstığına bandıralım servis tabağına alalım.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |