|
|
Milföy Yuvaları |
 |
fatma hatun
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.08.2009
Mesajlar: 73 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc80840
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2012
1,445 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ayşegül Tünaydın
20 adet milföy hamuru
2 adet yumurta
Yarım kg süt
3.5 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı tereyağı
Çikolatalı sos için:
2 adet 80 gramlık bitter çikolata
1 paket krema
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı pudraşekeri
1 paket vanilya
Isıya dayanıklı küçük fırın kaplarını tereyağı ile yağlayın.
İçlerine bir adet milföy yerleştirip, diplerini çukurlaştırın.
İkinci milföy yaprağını köşeleri üst üste gelmeyecek şekilde birinci milföy yaprağının üzerine yerleştirin.
Tüm milföyleri aynı şekilde hazırlayın.
Kenarlarına bir adet yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
Ayrı bir tencerede süt, irmik, tozşeker, bir adet yumurta ve tereyağını koyulaşana dek pişirip ılınmaya bırakın.
Sık sık karıştırarak kaymak tutmasını önleyin.
3Çikolatalı sosu yapmak için, çikolatayı benmari usulü eritin.
Eridiğinde krema, tereyağı, pudraşekeri ve vanilyayı ekleyerek 5 dakika karıştırın.
Pişen milföyleri fırından aldıktan sonra ortalarına sütlü irmik karışımını yerleştirin.
Sıcak çikolata sosu ile ılık şekilde servis yapın.

|
|
Milföy Yuvaları Tarifleri Akıtma Tarifleri
|
|