https://yemek.name
 
 
4 adet milföy hamuru
 
Patatesli Harç için:
 
5 orta boy haşlanmış patates
 
2 yemek kaşığı krem peynir
 
2 yemek kaşığı süt
 
1/2 çay bardağı sıvı yağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pulbiber
 
İç harcı için:
 
3 adet yumurta
 
1,5 çay bardağı süt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
Tuz
 
Üstü için:
 
Çörekotu
 
Susam
 
Haşhaş
 
 
Patatesleri haşlayıp, rendeleyin.
 
Bir tavada kızdırdığınız sıvı yağ ile bir süre kavurun.
 
Altını kapatınca, süt, krem peynir ve baharatları ekleyin.
 
Yufkayı tepsiye yayıp, kaşıkla iç harçtan bol miktarda sürün, ikinci yufkayı serip, önce iç harçtan daha sonra patatesli karışımın tamamını yayıp, yufka ile kapatın.
 
Milföy hamurlarını unladığınız bir zeminde oklava ile açın ve böreklerin üzerine kapatın.
 
Kalan harcı üzerine sürerek, çörekotu, susam veya haşhaş ile süsleyin.
 
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
 
 
 
  
 |