6 Adet Milföy
İç Harcı İçin;
1/2 Kg Kıyma
1 Adet Soğan Ufak Doğranmış
1 Kaşık Domates Salçası
1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin;
1 Yumurta
2 Kaşık Su
Isınmış tavaya sıvı yağı ekleyin ve ufak doğranmış soğanı ekleyin. 2-3 dakika kavurun ve ardından kıymayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
Renk değiştirince içine salçayı, tuzu ve karabiberi ekleyip kavurmaya devam edin. Salçanın kokusu çıkıp kıymalar pişince ocaktan alın. Yumurtayı ve 2 kaşık suyu iyice çırpın.
Yumuşamış 3 adet milföyü tepsiye aralıklı yerleştirin. Üzerine kenarlara gelmeyecek şekilde kıyma harcından koyun. Yumurtadan milföyün kenarlarına sürüp üzerine bir adet daha milföy koyun ve kenarlarını çatal ile bastırarak kapatın.
Milföy de kesikler açın ve yumurtadan sürün. Üzerine çörek otu serpiştirip 180 derecede milföyler kabarıp kızarana kadar pişirin.
|