Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

MİLANO USULÜ BEYİNLİ PİLÂV


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Biscotti Tarifleri
Bruschetta Tarifleri
Carpaccio Tarifleri
Crostini Tarifleri
Fettucini Tarifleri
Focaccia Tarifleri
Frittata Tarifleri
Gnocchi Tarifleri
Granita Tarifleri
Linguine Tarifleri
Panna Cotta Tarifleri
Papardelle Tarifleri
Penne Tarifleri
Polenta Tarifleri
Ravioli Tarifleri
Risotto Tarifleri
Tagliatelle Tarifleri
Tortellini Tarifleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


MİLANO USULÜ BEYİNLİ PİLÂV

zafira
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.02.2007
Mesajlar: 276
Kısa URL: https://ml.md/lc13907
Gönderme Tarihi: 21.May.2007
2,352 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (4 kişilik):
400 gramlık bir süt danası beyni,
1+1/2 bardak pilâvlık pirinç,
50 gram rendelenmiş parmesan peyniri veya kaşer peyniri,
2 yumurta,
1 limon,
1 baş soğan,
1 gram safran,
2 bardak et suyu,
100 gram tereyağı,
1 bardak zeytinyağı veya bitkisel bir yağ,
yeteri kadar tuz,
2 kahve fincanı kurutulmuş ekmek tozu.

Yapımı:
Bir tepsiye pirinci koymalı. Taşını ve darısını ayıkladıktan sonra üstünü örtecek kadar sıcak, ama kaynar olmayan su dökmeli. Su soğuyuncaya kadar pirinci bir kenara bırakmalı, pirincin suyu soğuyunca birkaç kere pirinçleri avuçlaya avuçlaya karıştırmalı. Sonra duru bir su çıkıncaya kadar pirinçleri üç-beş defa soğuk suda yıkamalı.
Soğanı ince ince doğramalı, sonra 1 çorba kaşığı tereyağıyle 2 çorba kaşığı zeytinyağı karışımında pembeleşinceye kadar kavurmalı. Sonra suyu iyice süzülmüş pirinci katmalı ve tahta bir kaşıkla karıştırarak 10 dakika kadar kuvvetli bir ateşte kavurmalı. Sonra 2 bardak sıcak et suyuyla 1 çorba kaşığı sıcak et suyunda eritilmiş safranı pirincin üstüne dökmeli. Şöyle bir karıştırdıktan sonra ateşin ısısını azaltmalı ve tencereyi örttükten sonra pirinci, suyunu çekinceye kadar ortadan az bir ısıda pişirmeli. Pilâv pişerken beyni soğuk suda yıkamalı. ince zar gibi derisini mümkün olduğu kadar soyup atmalı. Sonra içinde yarım limon suyuyla 3 çorba kaşığı tuz bulunan kaynar suya atıp pişirmeli. Beyin haşlanınca bunu kevgirle sudan çıkarıp bir tabakta soğutmalı.
Pilav suyunu çekince kalan tereyağını içine atmalı. Pilâv kevgirle bir-iki defa harmanlandıktan sonra tencerenin ağzına bir peçete örtmeli. Bunun üstüne de kapağını örtüp tencereyi kıvılcım ateşin veya üstünde saç bulunan çok hafif bir ateşin üzerine oturtarak pilâvı demlendirmeli. Pilâvın demlenmesi sona ererken ince dilimlere doğranmış beyini akıyla sarısı karışacak kadar çırpılmış olan yumurtalara ve ekmek tozuna buladıktan sonra kızgın zeytinyağının içine atıp her yanı nar gibi kızarıncaya kadar kızartmalı. Kızaran beyin dilimlerini servis tabağına boşaltılmış pilâvın üstüne düzenli bir biçimde sıraladıktan ve rendelenmiş peyniri serptikten sonra servis yapmalı.

Tavada pişmiş yemekleri yiyemiyenler ise beyini şöyle pişirebilirler: İnce zarı çıkarılmış beyin, içinde 1 sap kereviz, 2 körpe havuç, kabuğu soyulmuş tüm bir soğan, 10-15 sap maydanoz, ince dilimlere doğranmış yarım limon bulunan kaynar tuzlu suda 10-15 dakika haşlanır. Kevgirle sudan çıkarılıp bir kenarda soğutulur ve dilimlere kesilip pilâvın üstüne yerleştirilir. Böylece pilâv haşlanmış beyinle sofraya çıkarılır.


ML® Beyinli Pilav için tıklayın







MİLANO USULÜ BEYİNLİ PİLÂV Tarifleri Bruschetta Tarifleri



(1 adet MİLANO USULÜ BEYİNLİ PİLÂV 53,861 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort