| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Mıklama (Kastamonu) Tarifleri Artvin Yemekleri
| 
 |  
| Mıklama (Kastamonu) |  
|  | lezzetdünyası Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 10.01.2014
 Mesajlar: 27
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc95016 Gönderme Tarihi: 10.Oca.2014
 2,594 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 350 gr kıyma
 1 adet kuru soğan
 4 adet yumurta
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 çorba kaşığı tereyağı
 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
 Maydanoz
 
 Kıyma tavada 10 dakika kavrulur. Sonra ince kıyılmış soğan eklenir. Soğan gevşeyene kadar bir kaç dakika daha çevrilir. Tuz ilave edilir. Yüzeyine 4 adet oyuk açılır. Buralara yumıurtalar kırılır. Kapak kapatılır, donana kadar pirilir. Bu arada tereyağı ve pul biber kızdırılır. Özellikle pişen yumurtaların üzerine gezdirilir. Ateşten alınır. Maydanozla süslenir.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |