İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 Kg Soğan
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
100 Gr Dilim Pastırma
5 Adet Yumurta
½ Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Pul Biber
½ Tatlı Kaşığı Tuz
Soğanların kabukları soyulur, ince bir şekilde doğranır, üzerlerinden 1 parmak geçene kadar suyun içinde 1 saat bekletilir.
Bir tavada tereyağı eritilir, suyu süzdürülen soğan dilimleri üzerine ilave edilir, karıştırılır. Tavanın kapağı kapatılır, ara ara malzemeler karıştırılır. Yaklaşık 10 dakika sonra soğanlar pişecek ve suyunu çekecektir.
Kavrulan soğanların üstüne tuz, baharatlar, bastırma dilimleri parçalanarak ilave edilir.
Yumurtalar tavaya kırılır, sarı kısımlar fazla pişmeden ocaktan alınır ve servis edilir.

|