| 
 | 
| Mıhlama (Safranbolu Karabük) | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc173602 Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2023
 338 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Mine Bakkaloğlu
 
 300 gr kıyma
 1 kg ıspanak
 6 adet yumurta
 2 adet soğan
 Sıvı yağ
 Tuz
 Karabiber
 
 Soğanlar ince yemeklik doğranır. Bir tencerede sıvıyağ, soğan ve kıyma kavrulur.
 Kavrulan malzemenin üzerine yıkanıp doğranan ıspanaklar ve tuz ilave edilir.
 Kendi suyunda kısık ateşte pişirilir.
 Yumurtalar için altı adet çukur açılarak buralara yumurtalar bütün bir şekilde kırılır.
 Tencerenin ağzı kapatılarak yumurtalar pişene kadar pişirilmeye devam edilir. Üzerine karabiber ve pul biber serpilerek servis yapılır.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |