| 
 | 
| Mıhlama (Düzce) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc162490 Gönderme Tarihi: 16.Oca.2022
 324 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 3-4 yemek kaşığı mısır unu
 100 g tereyağı
 150 g Trabzon peyniri (Tercihen çeçil ya da kaşar peyniri olabilir.)
 1 su bardağı sıcak su
 
 İlk olarak tavaya alınan tereyağı orta ateşte eritilir.
 Daha sonra üzerine mısır unu ilave edilerek 2-3 dakika karıştırılarak kavrulur.
 Ardından sıcak su ilave edilerek karıştırmaya devam edilir ve ocak kısılır.
 Mısır unu suyunu çekip yağı üzerine çıkıncaya kadar pişirmeye devam edilir ve peynirler ilave edilerek alttan üste doğru yavaşça karıştırılır.
 Peynirler tamamen eriyip uzamaya başladığında ocaktan alınır ve sıcak servis edilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |