Midesinden hasta olan ve güç sindirebilen kimselerle beslenmeye ihtiyacı olan zayıf kimselerin ne biçim rejim yapmaları gerektiğini, hangi yemeklere önem vermeleri gerektiğini bildireceğiz. Midelerinden rahatsız olan, yediklerini güç sindiren kimseler genellikle günde dört öğün yemelidirler. Bu gibi kimselerin yemekleri sade hazırlanmalı, yağlar sonradan ılıtılarak eritilmeli ve yemeklerin üstüne gezdirilerek dökülmelidir. Yemeklere baharat konmamalıdır. Her yemekten sonra mümkünse bir saat kadar dinlenmeli ve uyumak şartiyle uzanılmalıdır. Yemek aralarında süt içilebilir.
 
 
Yenecek yemekler:
 
Çorbalar (sebze çorbaları, balık çorbaları gibi)
 
Yağsız ızgaralar (kuzu, piliç, hindi, süt danası)
 
Yağsız haşlamalar (sığır, piliç, tavuk,  hindi)
 
Salçalı  ve az  limonlu yağsız  balıklar 
 
Tatlı  yoğurt, 
 
salamurasız peynirler 
 
çok pişmiş  yumurta
 
Meyve   (ekşi   olmamalı   ve  kabukları   ayıklanmalıdır) 
 
Pirinç,  
 
pirinç unu 
 
Patates püresi 
 
Kızarmış ekmek
 
 
Vakit vakit yenebilecek yemekler : 
 
Üzerine   kızdırılmamış   tereyağı,   rendelenmiş peynir veya taze domates salçası konmuş makarna
 
İyi pişmiş taze sebzeler ve püre durumunda  kuru  sebzeler
 
Yemişler  (çiğ veya pişmiş olarak) 
 
 
Yenmesi yasak yemekler : 
 
Yağlı balık ve etler. 
 
Durgun etler, 
 
av etleri
 
Sucuk, pastırma ve füme etler 
 
Soğan, prasa, lahana, turp, baharlı bitkiler. 
 
Her türlü baharat
 
Sirke, limon, tahammür etmiş şeyler (boza gibi), 
 
turşular, 
 
her türlü tavalar 
 
Kahve, çay. Her türlü tütün 
 
Salamuralar, konserveler
  
 |