| 
 
| 
 
 
 | 
 
Mezgitli Karnıyarık | 
 
  | 
servet güngör 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.05.2017 
Mesajlar: 20 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc125565 
Gönderme Tarihi: 25.May.2017 
1,070 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 adet patlıcan
 
2 adet soğan
 
2 diş sarımsak
 
500 gr mezgit
 
¼ demet maydonoz
 
1 adet domates
 
1 adet kesme şeker
 
150 gr sıvı yağ
 
1 tutam tuz, karabiber
 
 
Patlıcanları alacalı soyun ve tuzlu suda 15 dakika bekletin. Soğan ve sarımsağı jülyen doğrayın. Mezgiti küpler halinde doğrayın. Tavada 2 yemek kaşığı yağı ısıtın. Sırasıyla soğan, sarımsak ve Mezgiti tavaya ekleyin ve kavurun. Kabukları soyulmuş, jülyen doğranmış domates ve şekeri ekleyin, kavurmaya devam edin. Tuz ve biber ile tatlandırın. Patlıcanları tuzlu sudan çıkarın ve kurulayın. Patlıcanın bir tarafını boylamasına kesin. Tavaya kalan yağı ekleyin ve kızdırın. Patlıcanları kızartın. Maydanozları ince doğrayın ve mezgitli harç ile karıştırın. Kızartılan patlıcanların içini mezgitli iç harç ile doldurun. 180 C fırında 15 dakika fırınlayın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Mezgitli Karnıyarık Tarifleri Sebze Yemekleri
 | 
 
 
 
 |